دستورالعمل نحوه نگهداری و راهنمای نصب باتری

قوانین سایت

نحوه و چگونگی نگهداری باتری

برای افزایش عمر باتری می بایست آن را همیشه شارژ نگه داشت و اگر باتری برای مدت زیادی شارژ نشود صفحات داخلی آن سولفاته کرده و غیر قابل استفاده می شود.
۱- تنظیم و کنترل سطح الکترولیت یا آب باتری:
الف: سطح الکترولیت یا آب باتری را کنترل کنید. میزان آب باتری موجود در محفظه باتری بایستی ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر بالاتر از صفحات سربی آن باشد.
ب: در صورتی که میزان آب باتری موجود در محفظه در دوره های زمانی کوتاه بخار شود و سطح آب باتری کاهش یابد، احتمالا آفتامات دینام خراب می باشد و در صورت عدم توجه کافی خرابی زود هنگام باتری را سبب می شود.
ج: در صورتی که میزان آب باتری در سلولها یا همان خانه های باتری زیاد باشد، ممکن استت شارژ باتری سبب پایش آن به زیر درب موتور شده و خسارت جدی به رنگ را باعث شود.
۲- در هنگام خاموش بودن خودرو، حتی المقدور از لوازم الکتریکی خودرو کمترین بهره بردار را داشته باشید.

نکته قابل توجه : سیستم پخش خودرو و یا چراغ های بزرگ بالاترین مصرف را داشته و حتی در ترافیک های سنگین که موتور خودرو نیز روشن می باشد بهتر است چراغ های بزرگ را خاموش کنید زیرا در این هنگام دور دینام و شدت جریان تولیدی دینام پایین است. با این کار علاوه بر کاهش مصرف شارژ باتری، از فشار وارده بر دینام نیز کاسته می شود.
۳- مطمئن شوید سوراخهای تعبیه شده بر روی درب خانه های باتری همیشه باز باشند تا تهویه درون سلولها به خوبی انجام شود. گرمی بیش از حد باعث خرابی صفحات شبکه های داخلی باتری و همچنین کاهش رسانایی الکتریکی می¬شود که این امر سبب ضعیف شدن باتری و در نتیجه فرسودگی زودرس آن می شود.
۴- در صورت نیاز باتری به آب باتری، فقط به آن آب مقطر اضافه کنید. روی قطبین باتری را به صورت چشمی کنترل کنید و در صورت وجود سولفاته آن را با آب جوش تمیز کرده و سپس مقداری گریس بر روی آن بمالید.
۵- هیچگاه به قطبین باتری ضربه نزنید و باتری را با احتیاط حمل کنید و در صورت به وجود آودن ضربه به باتری خطر شکستگی صفحات سربی وجود دارد.
۶- از به وجود آمدن اتصال کوتاه بین قطبهای باتری بپرهیزید زیرا تخلیه الکتریکی همراه با جرقه و آتش و حتی در بعضی موارد باعث ترکیدن باتری می شود.

انواع باتری خشک و اتمی
انواع ردیاب خودرو پیشرفته ماهواره ای

۷- از نزدیک کردن هر گونه شعله و یا جرقه به سلولهای باتری با درب باز خودداری کنید. این عمل می تواند عواقب خطرناکی از جمله انفجار و آتش سوزی در پی داشته باشد.

۸- در هنگام جوشکاری بر روی خودرو، موتور را خاموش کرده و اتصالات باتری را از قطب ها آن جدا کنید.

۹- اتصالات و سر سیم های باتری را از نظر سفتی و محکمی و عایق در دوره های مختلف صورت پذیرد.

۱۰- باتری هایی که تا کنون شارژ نشده اند و مایع الکترولیت درون آن ریخته نشده است امکان انبار کردن و نگهداری برای مدتهای طولانی را دارند.

قابل توجه کاربران گرامی

باتری های اتمی موجود در بازار بسته به تناسب و میزان آمپر نیازی به نگهداری و کنترل خاصی از نظر سطح مایع الکترولیت نداشته و می توان سلامت باتری را از طریق یک چشمی تعبیه شده بر روی باتری کنترل کرد. به عنوان مثال زمانی که چشمی سبز رنگ است باتری سلامت می باشد، اگر چشمی سیاه بود نشان از نیاز باتری به شارژ می باشد و اگر چشمی سفید رنگ بود باتری نیاز به تعویض دارد.
در هنگام روشن بودن خودرو یکی از بست های قطبین را بردارید، در صورتی که موتور روشن بماند اشکال از باتری است ولی اگر خودرو خاموش شد، معلوم می شود که اشکال از شارژ توسط دینام است.

برای چک کردن دینام به یکی از شعب امداد باتری مراجعه و یا با شماره های آن تماس گرفته تا در محل شما از باتری و دینام شما تست به عمل آید. اگر در شرایط به خصوصی هستید می توانید با پرهیز از روشن کردن وسایل جانبی خودرو ، موتور را تا سه الی چهار ساعت با همان باتری روشن نگه داشته و به راه ادامه داد. توجه داشته باشید که عمر باتری در صورت سرویس به موقع هم از ۴ الی ۵ سال هم بیشتر نمی شود.

خوردگی قطب های باتری (محل های اتصال بست هایی که به موتور و دیگر اجزا می روند) که ناشی از عدم تمیز کردن و شستن به موقع سر باتری است، و توجه نکردن به میزان آب باتری موجود در خانه های باتری و یا مخلوط شدن مواد مخرب با آن باعث نشت آب باتری از خانه ای به خانه دیگر باتری می شود و استفاده مدام از کولر خودرو به هنگام ترافیک و پایین بودن دور دینام و شل بودن سر باتری ها و خراب بودن آنها و استارت زدن زیاد در روز و استفاده بیش از حد توان باتری و کج بودن باتری در سر جای خود، فرسودگی زود هنگام باتری را به دنبال دارد.

نکته: حتما به تاریخ تولید باتری توجه داشته باشید و از باتری های تاریخ گذشته استفاده نکنید.

مراحل صحیح جایگزینی باتری نو با باتری مستعمل

۱- قبل از برداشتن باتری قدیمی روی کابل متصل به قطب مثبت علامت زده تا از نصب معکوس باتری جدید جلوگیری گردد.
۲- ابتدا کابل متصل به قطب منفی را از باتری جدا کنید.
۳- سینی و ضامن های مربوطه را کنترل کند.
۴- قسمت هایی که در آستانه خوردگی قرار دارند را با آب جوش شیرین شسته، خشک و رنگ آمیزی نمایید.
۵- پس از اتصال کابلها به قطب های باتری، لایه نازکی از گریس را روی قطبین باتری بمالید تا از تماس این محل با اسید جلوگیری گردد.
۶- معمولا اندازه قطب مثبت باتری کمی بزرگتر از قطب منفی است.
۷- پیشنهاد می گردد هر زمان که قصد تعویض باتری خود را دارید، از صحت کارکرد سایر اجزاء الکتریکی خودرو (آفتامات، دینام، استارت، سیم کشی و اتصالات) اطمینان حاصل فرمایید.

انواع دزدگیر خودرو ساده و پیشرفته
انواع خدمات خودرو پیشرفته